laatst bijgewerkt op: 21-08-2019

Bedrijf-Webshop: maaltijdvervangende shakes

Adv. nr. geplaatst branche soort bedrijf
13072 21-06-2018 Detailhandel Food Overig
regio transactievorm aantal personeelsleden oppervlakte in m2
Europa Activa / passiva transactie minder dan 5 N.v.t.
omzet laatste boekjaar resultaat voor belasting overnameprijs rechtsvorm
€ 200.000 - € 300.000 € 25.000 - € 50.000 € 75.000 V.O.F.
Omschrijving

Beschrijving:
Namens opdrachtgever bieden wij bedrijf aan dat complete maaltijd vervangende shakes verkoopt aan de [online] consumentenmarkt. Deze nieuw ontwikkelde markt, die nog in de kinderschoenen staat, is hard aan het groeien. Deze nieuwe voedselinnovatie veroorzaakt hard groeiende vraag naar snelle, gezonde en complete maaltijd shakes.

Het product:
Een complete maaltijd shake die alle benodigde [macro en micro] voedingsstoffen bevat, zoals aanbevolen door de EFSA (European Food Safety Authority). De formule van de blend is samen met een biochemicus en diëtisten ontwikkeld. Het complete proces, van productie tot levering, is uitbesteed. De productieruimte, afvulruimte en inspectieruimte zijn ISO 22000 en HACCP gecertificeerd. De maaltijd shake onderscheidt zich door de bijzondere samenstelling, een 100% bio afbreekbare pouch en door het aanbieden van verschillende type verpakkingen.

Door de sterke merknaam en eigen design is er ruimte voor doelgerichte branding. Nu reeds een hoog percentage terugkerende klanten. Het product is zelf ontwikkeld wat resulteert in hoge marges.

Automatisering & Schaalbaarheid:
Door jarenlange ervaring in andere online branche gerelateerde bedrijven, is het team erin geslaagd om het bedrijf als “ lean startup” op te zetten; geen complexe IT integraties, product gevalideerd en aangepast a.d.h.v. klanten feedback, locatie onafhankelijk, beperkte kosten efficiënte marketing en internationale schaalbaarheid. Momenteel wordt de maaltijd shake verkocht middels het eigen verkoopkanaal, drie Amazon webwinkels en Bol.com. De kosten voor automatisering zullen niet stijgen bij meer orders. Orders, klanten, voorraad, verkoopkanalen management in één systeem.

Kansen:
Om de huidige omzetten en winsten snel te laten groeien is geld en een klein team nodig. Het huidige 2 mans team heeft het startende bedrijf gefinancierd. Omdat er te weinig tijd, geld en mankracht is voor snellere groeirealisatie, wordt gekeken naar een overname. Door wereldwijde vraag en de groeiende bekendheid van het product, en de opgezette IT-structuur kan er snel worden opgeschaald na het aanleggen van een grotere voorraad met meer productvariaties op nog meer verschillende kanalen. Tevens laat de markt zien dat er nog [veel] groei te behalen is bij sportscholen, fitnesscentrums, crossfit zalen, supplementenwinkels, etc. De huidige ondernemer is bereid om kennis en ervaring te verlenen na de overname.

De potentiële omzet voor 2018 is geschat op €200.000. De potentiële omzet in 2019 is geschat op: €400.000. Mogelijkheden om de omzet met honderden procenten te laten stijgen. Prima marge.

Enkele gegevens:
• Opgericht eind 2015
• Klanten voornamelijk uit NL, DE, FR, UK, DK, IT
• Externe distributiecentra. Er hoeven geen verzendingen worden klaargemaakt.
• Nieuwe formules voor nieuwe producten liggen klaar.
• Goede relaties en flexibele mogelijkheden met partners
(Productie, distributiecentra, product verpakkingen, etc)
• Prima merknaam, beschermd

Activa transactie (VOF)
De verkopende ondernemer wil de merknaam, formules, IT, know how, systemen en activiteiten verkopen voor een overnamesom van € 75.000.

Reden voor verkoop
De huidige ondernemer wil meer tijd gaan besteden aan andere (zakelijke) activiteiten.