laatst bijgewerkt op: 17-07-2019

Eethuis

Adv. nr. geplaatst branche soort bedrijf
12733 19-12-2016 Horeca en Recreatie Restaurants
regio transactievorm aantal personeelsleden oppervlakte in m2
Noord-Brabant Activa / passiva transactie minder dan 5 50 - 100
omzet laatste boekjaar resultaat voor belasting overnameprijs rechtsvorm
€ 100.000 - € 200.000 Vertrouwelijk € 32.500,- V.O.F.
Omschrijving

Activiteiten:
Twee ondernemers hebben half 2015 een Indonesisch Eethuis geopend. Het Eethuis verzorgt catering, bezorgt maaltijden aan huis en er kan tevens afgehaald worden.

Er zijn 24 zitplaatsen gecreëerd. Er is geen horecavergunning aanwezig voor deze locatie. Exploitant fungeert als ondersteunend horeca (droge horeca) en biedt dus geen restaurant functie. Concentratie zou moeten liggen op bezorging, catering en afhalen. Het Eethuis heeft inmiddels een aanzienlijk klantenbestand opgebouwd in deze periode en
vele goede recensies verkregen.

De basis voor de volgende ondernemer is goed neergelegd en de verhouding tussen huur en omzet zijn hier erg gunstig. De exploitatie wordt verkocht inclusief complete keuken, inventaris, website, bestelwagen, klantenbestand, koppeling thuisbezorgd en catering
benodigdheden. Er is een inventarislijst op te vragen.

Juridische structuur:
Het betreft op dit moment een VOF. We gaan dan ook van een activa/passiva transactie.

Locatie:
Het Eethuis is gevestigd in Tilburg. Het pand bevindt zich buiten het centrum van Tilburg op een B locatie in een van de mooiste wijken van Tilburg met een goede mix van wonen, winkels en horeca. Er is 60 m2 verkoopruimte en een keuken van 30 m2. Er is ruimschoots
parkeergelegenheid aanwezig. De huurprijs is € 850 per maand.

Markt:
In 2017 kunnen ook de kleinere etenswarenverstrekkers profiteren van de positieve economische ontwikkeling en de daarmee gepaard gaande toenemende consumptie. De consument gaat minder zelf koken, er is steeds meer behoefte aan gemak bij de consument. Dit kan gevonden worden in het bezorgen van lekkere, gezonde maaltijden met verse ingrediënten aan huis. Dit is echter niet onderscheidend.

De markt voor maaltijdverstrekkers neemt toe. Door een stevige concurrentie is het van belang een juist concept neer te zetten. Dit Eethuis laat een mooie stijging in omzet zien en bevestigt daarmee dat zij een juist concept hebben weggezet.

Omzetindicatie en prijs:
De gemiddelde jaaromzet bedraagt € 130.000 exclusief BTW per jaar waarbij er volop ruimte is voor groei. Vraagprijs inventaris en goodwill €32.500,-.

Personeel:
Er zijn op dit moment geen vaste medewerkers aanwezig die moeten worden overgenomen. De ondernemers zijn samen fulltime aanwezig en hebben een keukenhulp die mee gaat naar de volgende exploitatie.

Reden verkoop:
De ondernemers zijn ambitieus en willen doorgroeien naar een grotere exploitatie met meer een restaurant functie. Zij hebben hiervoor een geschikte onderneming gevonden om over te nemen.
Derhalve willen ze deze exploitatie in zijn geheel verkopen.

Contact gegevens:
Bent u geïnteresseerd en wilt u een kennismaking met de exploitanten, reageer en dan nemen wij contact met u op.