laatst bijgewerkt op: 17-09-2019

Deze advertentie is verkocht of niet meer actief. Onder aan de pagina vindt u meer advertenties die corresponderen met deze advertentie.


ESCAPE ROOM CENTRUM ROTTERDAM

Adv. nr. Geplaatst Branche Soort bedrijf
13230 28-02-2019 Horeca en Recreatie Overig
Regio Transactievorm Aantal personeelsleden Oppervlakte in m2
Zuid-Holland Activa / passiva transactie minder dan 5 100 - 500
Omzet laatste boekjaar Resultaat voor belasting Overnameprijs Rechtsvorm
€ 100.000 - € 200.000 € 50.000 - € 100.000 - - - V.O.F.

Omschrijving

Ter overname aangeboden: één van de eerste escape rooms in het land.
Vanwege veranderde interesses zetten wij na vijf jaar ons bedrijf te koop. Wij hebben nieuwe uitdagingen gevonden en ambities gekregen en besloten dat de escape room hier niet meer bij aansluit.

In ons pand van 200 m2 zitten drie escape rooms, een éénpersoons escape room in de vorm van een Engelse telefooncel, een mooie ontvangstruimte en een ruimte met drie Virtual Reality speelvelden, die nog wat finishing touches nodig heeft (airco, plafondisolatie en vloerbedekking), een toilet en een werkplaats met keuken. Het pand wordt gehuurd voor € 2000,- euro netto per maand. Het huurcontract loopt tot eind 2019 en zou dan in principe met vijf jaar verlengd kunnen worden na onderhandeling met de vastgoedmaatschappij. Eventuele andere afspraken met de vastgoedmaatschappij behoren ook tot de mogelijkheden.

Het bedrijf is gevestigd in het Hoogkwartier in Rotterdam, dat zich afgelopen jaren tot een hip gebied heeft ontwikkeld, met veel winkels en leuke horeca.

Wij richten ons op mensen die een vliegende start willen maken bij het openen van hun escape room. Twee van de drie escape rooms zijn aan vervanging toe, maar worden evengoed nog steeds geboekt. De derde escape room (The Heist) circuleert op lijstjes met tips voor goede escape rooms en krijgt lovende kritieken.

De prijs is vastgesteld op de waarde van de inventaris, die alle meubels en apparatuur omvat. Het gereedschap in onze werkplaats is hierin niet meegenomen. Voor de grote investeringen die gedaan zijn voor de verbouwing van het pand en de marketing verwachten wij geen compensatie.

De jaaromzet is met alleen de drie escape rooms constant op ongeveer
€ 140.000 met een nettowinst van € 60.000. Mocht de VR-ruimte in gebruik worden genomen (of deze ruimte worden verbouwd tot escape room), is hierin nog groei te realiseren.

We hebben momenteel drie mensen in dienst op payrollbasis, die eventueel het gesprek aangaan over continuering van hun betrekking, maar geen betalingsverplichtingen inhouden.

In de escape rooms is veel zelfgebouwde techniek en zelfgeschreven software te vinden. De huidige ondernemen is bereid om gedurende een vast te stellen periode betrokken te blijven voor support.