laatst bijgewerkt op: 16-09-2019

Deze advertentie is verkocht of niet meer actief. Onder aan de pagina vindt u meer advertenties die corresponderen met deze advertentie.


PRECISIE WATERSNIJBEDRIJF

Adv. nr. Geplaatst Branche Soort bedrijf
13173 26-11-2018 Industrie Overig
Regio Transactievorm Aantal personeelsleden Oppervlakte in m2
Zuid-Holland Activa / passiva transactie minder dan 5 100 - 500
Omzet laatste boekjaar Resultaat voor belasting Overnameprijs Rechtsvorm
Vertrouwelijk Vertrouwelijk - - - B.V.

Omschrijving

Het betreft een jonge onderneming die als eerste producent in Nederland op basis van een unieke CNC watersnijtechniek voor derden precisieproducten maakt. Men produceert prototypes, enkelstuks en series in o.a. roestvaststaal, aluminium, titanium, high-alloys, carbon fiber, kunststoffen, glas, koper, composieten en laminaten.

Met een speciale ‘micron’ gestuurde watersnijmachine worden met hoge precisie producten gemaakt voor toepassingen in o.a. optische-, medische-, halfgeleider-, analyse- en defensie-industrie. Men is een high-tech dienstverlener die gerenommeerde relaties faciliteert met innovatieve oplossingen.

De onderneming is in 2017 opgestart en heeft zich in de eerste periode met name gefocust op de technische introductie en branding van het concept ‘micronsnijden’. Daarbij is simultaan ook een bescheiden doch zeer divers klantenbestand tot stand gekomen.

Het bedrijf wordt gevormd door de DGA en flexibel inzetbare medewerkers afhankelijk van de bezettingsgraad en is gevestigd in de omgeving Rotterdam in een huurpand. Het bedrijf is evenwel ook goed verplaatsbaar naar een andere regio.

De hoge mate van uniciteit gekoppeld aan een verder te ontwikkelen marktpresentie in de high-tech industrie geven een nieuwe eigenaar ruim voldoende mogelijkheden om de volgende fase van het bedrijf verder vorm te geven.
De huidige productiecapaciteit (1 shift) is op jaarbasis ca. € 350.000 aan brutomarge onder aftrek van ca. € 40.000 huur- en leasekosten.

De indicatieve vraagprijs bedraagt € 75.000 en bestaat uit de activa en een bedrag aan goodwill voor de overname van o.a. klanten, prospects, website, know-how en (merk)naam. Een goede inwerk- en overdrachtsperiode is inclusief.

Een bijzondere propositie voor een aankomend ondernemer met technische kennis en affiniteit met de maakindustrie of voor een strategische partij die de activiteit bij reeds bestaande faciliteiten incorporeert.