laatst bijgewerkt op: 19-11-2018

Deze advertentie is verkocht of niet meer actief. Onder aan de pagina vindt u meer advertenties die corresponderen met deze advertentie.


HANDELSONDERNEMING HOOGWAARDIGE TEXTIELPRODUCTEN

Adv. nr. Geplaatst Branche Soort bedrijf
12988 21-02-2018 Groothandel Handelsondernemingen
Regio Transactievorm Aantal personeelsleden Oppervlakte in m2
Nederland Activa / passiva transactie minder dan 5 Minder dan 50
Omzet laatste boekjaar Resultaat voor belasting Overnameprijs Rechtsvorm
0 - € 50.000 Minder dan € 25.000 - - - Eenmanszaak

Omschrijving

Het betreft een handelsonderneming met hoogwaardige textielproducten op het gebied van fashion, lifestyle & living.

Het bedrijf verkoopt exclusieve producten die normaliter enkel in de grotere exclusieve warenhuizen te vinden zijn. De producten worden rechtstreeks geïmporteerd bij de bron, via exclusieve dealercontracten uit Engeland, Ierland, Schotland en Denemarken. Verder wordt ook indien gewenst maatwerk aan klanten geleverd, dit betreft dan veelal grotere opdrachten. De producten zijn meestal voorzien van een eigen label. Het label is inmiddels bij de klanten bekend.

Het bedrijf heeft 2 belangrijke verkoopkanalen:
• Verschillende exclusieve fairs in Nederland, Duitsland en België
• Een webshop die vanuit huis gerund wordt

De twee kanalen versterken elkaar en dat zorgt voor veel herhaalaankopen. De fairs worden gehouden op bijzondere locaties, hier geldt een gelimiteerde en beschermde verkoop voor anderen. Dit bedrijf profiteert daarvan omdat het uniek is in zijn soort en ondervindt dus geen concurrentie op de evenementen van soortgelijke producten.

Op dit moment wordt de onderneming parttime gerund (<15u per week). Daar wordt nu een jaaromzet van ca. € 50.000,- uit gehaald. Het bedrijf is seizoensgebonden, de drukste periode is van september t/m december.

Er zijn nog voldoende mogelijkheden om de omzet te verhogen. Er zijn veel organisaties die graag willen dat dit bedrijf deelneemt aan hun fairs. Het aantal fairs kan worden uitgebreid en er is uitbreiding mogelijk door vanuit een vaste locatie te verkopen met evt. vaste showroom. En de doelgroep zou bij nieuwe collecties actief benaderd kunnen worden. Klanten vragen hier ook om. Vanwege tijdgebrek is dit nog niet gebeurd.

De onderneming is 100% instap klaar en kan vanuit huis gerund worden. Er is geen grote bedrijfsruimte nodig. Rondom de webshop is alles perfect georganiseerd. De orders en betalingen (vanuit NL/DE/BE) lopen automatisch. Adressenbestand en promo-materiaal is uitgebreid aanwezig.Verder is ook voor de fairs een complete opzet beschikbaar waarvan de formule al jaren is getest en zich heeft bewezen. De formule is behoorlijk winstgevend. Voor maatwerk-bestellingen is ook alles volledig beschikbaar.

Dit bedrijf is uitermate geschikt voor iemand die (parttime) of fulltime aan de slag wil, zelfstandig, zonder afhankelijkheden van anderen en een hele goede boterham wil verdienen. Een binding met de regio van herkomst van de producten is een pré. Kennis van de Duitse en Engelse taal is ook een pré. Verder kan deze onderneming ook uitstekend dienen als uitbreiding van het outdoor-kledingassortiment of als uitbreiding van een lifestyle-winkel. Mede door de exclusieve dealerafspraken ligt hier een mogelijkheid om de standaard-collectie aan te vullen met exclusieve producten.

Bij de verkoop zijn inbegrepen:
• De voorraad
• De inventaris: interieur incl. sfeer-artikelen voor de presentatie op de fairs als ook een magazijn-opslag voor thuis
• Webshop met alle soorten benodigde verzenddozen en verpakkingsmaterialen
• Marketingmateriaal, oa. professionele collectiefoto’s, flyer-materiaal en banniers
• Vergunningen / Dealers-afspraken
• Transparante boekhouding

Reden van verkoop is tijdgebrek ivm andere activiteiten. De huidige ondernemer is bereid om de koper te begeleiden, zodat de overname zo goed mogelijk verloopt.

Vraagprijs: € 35.000,-.