laatst bijgewerkt op: 14-08-2018

Deze advertentie is verkocht of niet meer actief. Onder aan de pagina vindt u meer advertenties die corresponderen met deze advertentie.


BABYKLEDINGLIJN: 1 MAAND ARBEID, ‚ 20.000 WINST

Adv. nr. Geplaatst Branche Soort bedrijf
12783 15-03-2017 Detailhandel Non-Food Baby- en kindermode
Regio Transactievorm Aantal personeelsleden Oppervlakte in m2
Nederland Activa / passiva transactie minder dan 5 N.v.t.
Omzet laatste boekjaar Resultaat voor belasting Overnameprijs Rechtsvorm
€ 50.000 - € 100.000 Minder dan € 25.000 - - - Eenmanszaak

Omschrijving

Te koop aangeboden: een baby- en kinderkledinglijn in basic modellen, geleverd aan groothandels, ziekenhuizen, drukkerijen en dergelijke. De rompertjes, T-shirts en slabbetjes zijn kwalitatief goed en worden vaak gebruikt om te bedrukken of borduren. Het betreft dus vooral witte kleding (of effen gekleurd), zonder merknaam in het label.

Voorbeelden:
• een bedrukt slabbetje dat een gemeente geeft bij de aangifte van een baby;
• een mutsje met logo van het ziekenhuis dat de pasgeboren baby opgezet krijgt.

De onderneming is een eenmanszaak met adviesdiensten, maar de aangeboden kledinglijn is een nevenactiviteit. Zonder enige marketinginspanning komen de bestellingen per mail binnen. De ondernemer levert vervolgens uit voorraad of door opdracht te geven aan een Europese producent om de producten te maken (eventueel inclusief bedrukking of borduursel).

De productie vindt plaats op één betrouwbaar adres bij een producent die gecertificeerd is op het vlak van duurzaamheid. Het gebruikte katoen kan ‘gewoon’ of organisch zijn.

De omzet was de afgelopen drie jaar gemiddeld € 60.000 met een nettowinst van € 21.000. NB: de arbeidsinspanning bedroeg gemiddeld één maand per jaar, aangezien dit een nevenactiviteit van de ondernemer is. Halverwege 2017 staat de teller al op € 45.000 omzet.

Aangeboden wordt de website, het e-mailadres, de gebruikte handelsnaam, het klantenbestand en de courante voorraad kleding (als nieuw en per stuk gedocumenteerd) met een boekwaarde van ongeveer € 4.000.

Een introductie bij de Europese producent behoort tot de mogelijkheden en een warme overdracht is vanzelfsprekend. De prijs is € 39.500, een earnout of achtergestelde lening is geen optie. Met een multiple van minder dan 2 hebben we elk risico uit de vraagprijs gehaald. Afdingen heeft geen zin: take it or leave it.