laatst bijgewerkt op: 14-08-2018

Deze advertentie is verkocht of niet meer actief. Onder aan de pagina vindt u meer advertenties die corresponderen met deze advertentie.


WATERSPORTWINKEL / ZEILMAKERIJ OP TOPLOCATIE

Adv. nr. Geplaatst Branche Soort bedrijf
12717 24-11-2016 Detailhandel Non-Food Sportzaken
Regio Transactievorm Aantal personeelsleden Oppervlakte in m2
Zuid-Holland Activa / passiva transactie minder dan 5 100 - 500
Omzet laatste boekjaar Resultaat voor belasting Overnameprijs Rechtsvorm
€ 50.000 - € 100.000 € 25.000 - € 50.000 - - - V.O.F.

Omschrijving

De onderneming is een in Zuidwest NL gevestigde VOF, detailhandel watersportartikelen tevens zeilmakerij. De onderneming bestaat inmiddels ruim 100 jaar en is inmiddels ruim 25 jaar in handen van de huidige vennoten (echtpaar).

De onderneming biedt een breed assortiment watersportartikelen zoals watersportkleding, tuigage, scheepstechniek, stroomvoorziening, veiligheid en comfort inclusief coatings en materialen voor onderhoud. Circa 40% van de omzet wordt gerealiseerd door de zeilmakerij voor reparatie, renovatie en nieuwbouw van zeilen, huiken, bimini’s, buiskappen, staand wand etc.

Het verzorgingsgebied is een aantrekkelijk watersportgebied nabij de Randstad met ontsluiting naar overige wateren in het Deltagebied. De omvang hiervan is circa 750 ha met circa 1.750 ligplaatsen in circa 10 jachthavens. Het bedrijf is gevestigd tegenover een passantenhaven in het historische stadskern.

De jaaromzet beweegt zich op een niveau van circa €100.000. Gelet op de omvang van het verzorgingsgebied zijn de groeimogelijkheden echter onvoldoende benut. Er zijn goede kansen voor groei door meer gerichte samenwerking, verkoop, promotie en acties.

De onderneming heeft een sterk imago. Kenmerkend zijn: een breed assortiment, klantgerichtheid en een goede service. De detailhandel bedient vooral vaste klanten en passanten.

De onderneming is gevestigd in een historisch huurpand in de historische standskern, met woonfunctie. Overname van huurovereenkomst is onderdeel van de transactie.

Relatie wil de onderneming verkopen om persoonlijke redenen (ondermeer: leeftijd).

Overname is met name geschikt voor enthousiaste ondernemende watersport(st)er met jeugdig elan, commerciële capaciteiten om een nadrukkelijkere positie in het verzorgingsgebied te krijgen.

De koopsom van de activa van de onderneming is € 90.000, waarvan €55.000 courante voorraden en €35.000 inventaris en goodwill.