laatst bijgewerkt op: 20-08-2018

Deze advertentie is verkocht of niet meer actief. Onder aan de pagina vindt u meer advertenties die corresponderen met deze advertentie.


ONLINE PRODUCTZOEKMACHINE MET POTENTIE

Adv. nr. Geplaatst Branche Soort bedrijf
12703 15-11-2016 Dienstverlening Internetbedrijven
Regio Transactievorm Aantal personeelsleden Oppervlakte in m2
Utrecht Overig Niet van toepassing N.v.t.
Omzet laatste boekjaar Resultaat voor belasting Overnameprijs Rechtsvorm
0 - € 50.000 Minder dan € 25.000 - - - B.V.

Omschrijving

Ter overname aangeboden wordt deze zoekmachine voor het vergelijken van online producten. De e-commerce markt is een enorm hard groeiende markt. De online bestedingen in Nederland laten een groei zien van 16,1 procent ten opzichte van 2014 en was in 2015 goed voor 16 miljard (bron: emerce.nl). Waarbij de totale markt van e-commerce in Europa goed is voor 500 miljard.

Mede door deze marktontwikkeling is dit deze online product vergelijk zoekmachine ontwikkelt. En hiermee werden wij een speler in de Nederlandse E-commerce markt en hebben wij op relatief korte termijn een bron van inkomsten gegenereerd. Daarnaast is er in de afgelopen maanden fors geïnvesteerd in tijd van programmeurs, marketing, merk- en domeinnamen, uniek geschreven SEO content etc.

Het businessmodel is relatief eenvoudig:
Door affiliateproducten middels productfeeds in te laden en te vertonen, krijgen we bezoekers op onze website (die middels een geplaatste cookie worden getrackt) en wij bij een aankoop op bijv. bol.com, coolblue.nl etc. commissie ontvangen. 

Op dit moment bestaat de productdatabase uit een paar miljoen producten en zijn de grootste online retailers (zoals Zalando, Bol, Coolblue en Wehkamp) bij ons aangesloten. Middels een goede zoekfunctie op de pagina en een goed design, is de product zoekmachine erg prettig in gebruik. Het platform is ontwikkeld op PHP en heeft een eenvoudig maar overzichtelijk CMS om oa. SEO content toe te voegen, of (nieuwe) productpartners aan te sluiten.

Op dit moment, door een degradatie vanuit Google, is de zoekmachine niet meer goed vindbaar. Dit is echter door het platform onder een andere domeinnaam te lanceren weer te herstellen. Belangrijk is dan om deze op een stabiele en betrouwbare manier door te laten groeien, zodat je weer goed gevonden wordt in Google en het platform veel meer geld op kan leveren dan in het verleden is gerealiseerd.

Daarnaast is het mogelijk om het platform ook internationaal te lanceren.

Wat wordt er verkocht:

E.v.t. de Besloten Vennootschap met een compensabel verlies (bijna zeventien duizend euro), waarbij het boekjaar t/m einde 2016 loopt, dan wel niet een activa / passiva transactie, waarbij de software, bedrijfsnaam, geregistreerde merknaam, designs, linkbuilding, domeinnamen, eigendomsrechten, inloggegevens van affiliate netwerken wordt overgedragen.

Te weten: op dit moment staan er nog voor honderden euro’s aan debiteuren open wat zich in de vraagprijs compenseert. Naast het verkopen van het platform, is bijvoorbeeld een licentie huren bespreekbaar, echter geniet dit niet onze voorkeur.

Bij de onderneming is geen personeel betrokken en bij de overdracht zullen wij uitleg geven over de werking ervan en de huidige zakenpartners informeren over de overdracht en introduceren. Hetgeen niet (mee) wordt overgedragen is de bankrekening en het bijbehorende saldo.

Kortom, zie je kansen om dit concept op een relatief eenvoudige wijze op te pakken en (eventueel in het buitenland) uit te rollen, neem vrijblijvend contact met ons op.