laatst bijgewerkt op: 19-08-2018

Deze advertentie is verkocht of niet meer actief. Onder aan de pagina vindt u meer advertenties die corresponderen met deze advertentie.


STEMKASTJES VERHUUR ACTIVITEIT IVS

Adv. nr. Geplaatst Branche Soort bedrijf
12608 28-06-2016 Dienstverlening ICT-dienstverlening
Regio Transactievorm Aantal personeelsleden Oppervlakte in m2
Nederland Overig Niet van toepassing N.v.t.
Omzet laatste boekjaar Resultaat voor belasting Overnameprijs Rechtsvorm
0 - € 50.000 Vertrouwelijk - - - N.v.t.

Omschrijving

Te koop aangeboden bedrijfsactiviteit in verhuur & ondersteuning van stemkastjes voor congressen, vergaderingen, presentaties, verkiezingen en vele andere events en bijeenkomsten.

Waarom stemkastjes?
Veel organisaties onderkennen het effect van interactief stemmen tijdens congressen en andere bijeenkomsten. Bezoekers in de zaal stemmen op prikkelende stellingen waardoor bij een congres echt interactie met de deelnemers ontstaat.

De draadloze stemkastjes zijn in te zetten voor verschillende doeleinden zoals:
- opstarten van de discussie;
- peilen van meningen;
- organiseren van een kennisquiz (1 tegen 100);
- toetsen van kennis;
- aandeelhoudersvergadering / ledenraad stemmingen;
- enz.

De aangeboden activiteit bestaat uit:
- een goed vindbare website met een duidelijke domeinnaam en een hoge score in Google;
- complete stemapparatuur (bekend merk) voor max. 200 deelnemers (stemkastjes, 2x stemcomputer, presentatie-switch, zenders, software, flightcases voor transport);
- klanten en prospectsbestand.

Het klantenbestand is gevarieerd en bestaat onder andere uit politieke partijen, gemeenten, evenementbureaus, farmaceutische bedrijven, beroepsverenigingen, banken, verzekeringsmaatschappijen, universiteiten enz.

Het (huidige) businessconcept
De stemkastjes worden verhuurd in combinatie met ondersteuning op locatie door een "stemspecialist". Een gemiddeld stemkastjesproject bestaat uit inhuur van 100-150 stemkastjes gedurende 1 of meerdere dagdelen. Meerdaagse projecten komen ook voor. Inzet door het gehele land is mogelijk, maar uit praktische overwegingen concentreert de huidige activiteit zich het meest op de Randstad.

De website en mond-tot-mond reclame leveren per jaar ca. 100 offerte aanvragen op. Momenteel worden per jaar 30 - 40 opdrachten uitgevoerd met een gemiddelde projectomzet van € 1.000,- ex btw.
De kosten beperken zich tot investering in apparatuur en per project voorbereidingstijd, inzet mankracht gedurende het project (1-2 dagdelen) en uiteraard transport van de technicus en de appartuur. (De apparatuur past gemakkelijk in een stationcar).

Voor wie interessant?
De activiteit kan ook interessant zijn voor een eventbureau als uitbreiding c.q. aanvulling op de bestaande dienstverlening. Maar de business is ook zeer geschikt voor een ZZP'er met feeling voor computer applicaties en hands-on affiniteit voor ondersteuning op locatie.

Potentie
Momenteel wordt er wegens tijdgebrek weinig aan ondersteuning gedaan door de huidige eigenaars. Nietemin wordt er jaarlijks een netto omzet gegenereerd van € 30.000,- tot € 40.000,-.
Bij meer actieve ondersteuning (mailen, sociale media, telefonische verkoop, netwerken) kan de activiteit een goede aanvulling zijn op andere event-activiteiten. Maar ook kan een dedicated eenmansbedrijf er een goed inkomen aan overhouden.

De koper kan rekenen op een goede ondersteuning en overdracht van kennis gedurende de beginperiode.

Het overnamebedrag is mede afhankelijk van de wijze van financiering en gewenste ondersteuning gedurende de overdracht periode.

Waarom te koop?
De huidige eigenaars willen zich met hun internet bureau meer concentreren op de hoofdactiviteit (het ontwikkelen en beheren van webapplicaties).