laatst bijgewerkt op: 15-08-2018

Deze advertentie is verkocht of niet meer actief. Onder aan de pagina vindt u meer advertenties die corresponderen met deze advertentie.


BEDRIJF IN GEPRINTE RECLAMEDOEKEN

Adv. nr. Geplaatst Branche Soort bedrijf
12508 06-04-2016 Dienstverlening Internetbedrijven
Regio Transactievorm Aantal personeelsleden Oppervlakte in m2
Groningen Overig Niet van toepassing N.v.t.
Omzet laatste boekjaar Resultaat voor belasting Overnameprijs Rechtsvorm
€ 200.000 - € 300.000 € 25.000 - € 50.000 - - - Eenmanszaak

Omschrijving

Ter overname aangeboden: 2 websites voor de verkoop van groot bedrukte reclame zoals vlaggen, spandoeken en reclameborden. Het concept draait inmiddels 4 jaar en het kan vanuit de woonkamer gerund worden en is dus plaats onafhankelijk.

Omdat het vanuit huis werken minder goed bij mij past, ben ik al enige tijd druk met nieuwe activiteiten. Daarom ben ik op zoek naar een geschikte partij om het door mij ontwikkelde concept over te nemen.

Werkwijze:
Wanneer men een aanvraag doet via de contactformulieren van de websites stuur ik de aanvrager een voorstel op maat toe. Bij akkoord ontvangt de klant de factuur en wordt de order geplaatst bij de producent die de opdracht uitvoert.
De producent in kwestie verzorgt vervolgens de blanco verzending van de materialen naar de eindgebruiker. Zelf voorraad houden is dus niet nodig, zelf logistieke werkzaamheden uitvoeren evenmin.

Wat maakt dit concept interessant?
* In de afgelopen jaren is er voor € 93.000,- geinvesteerd in Adwords en de beide labels zijn daardoor bekende en vertrouwde namen geworden binnen de signbranche.
* Vanwege de al opgebouwde naamsbekendheid zijn de omzet en het rendement makkelijk te vergroten door middel van zoekmachine optimalisatie
* Een royale database met namen, bedrijfsnamen, e-mailadressen en telefoonnummers waaronder contactpersonen van grote partijen zoals retailers en gemeenten.

Voor wie is het concept interessant?
* Partijen die hun marktaandeel willen vergroten binnen de signbranche
* Personen die graag vanuit huis willen werken of vanaf verschillende locaties

Aan welke resultaten moet u denken?
* De websites hebben over de afgelopen 4 jaren een totale omzet gegenereerd van € 783.000.
* In die periode is er voor € 93.000 geinvesteerd in de naamsbekendheid via Adwords.
* De gemiddelde winst tussen 2012 en 2015 voor ondernemersbeloning circa € 40.000 per jaar.
* De omzet van 2012 bedroeg: circa 161.000.
* De omzet van 2013 bedroeg: circa 202.000.
* De omzet van 2014 bedroeg: circa 204.000.
* De omzet van 2015 bedroeg: circa 217.000.

De hierboven genoemde bedragen zijn exclusief BTW.

In verband met nieuwe activiteiten ben ik vanaf begin dit jaar gestopt met het adverteren in Adwords en hierdoor zijn de omzetten gedaald. Zonder enige markering activiteiten genereren de beide websites tezamen een omzet van € 8500,00 per maand met een brutowinst van circa € 2500,00 a 3000.00 per maand.

Het is dus zaak dat er de nodige aandacht aan geschonken wordt, dan valt de winst wellicht binnen een jaar te verdubbelen. Met de juiste kennis in huis m.b.t. SEO en adwords valt hier dus erg veel te winnen. Uiteraard is het ook mogelijk om de websites een nieuw gezicht te geven en alles te automatiseren. In combinatie met de naamsbekendheid en de opgebouwde database aan klanten is er dus nog een hoop mogelijk. Aangezien ik momenteel geen tijd meer heb om de websites te aandacht te geven die ze nodig hebben zoek ik voor op korte termijn een koper. Na overdracht van de domeinnamen is het mogelijk direct de volgende dag te starten.

Indicatie vraagprijs: € 35.000