laatst bijgewerkt op: 21-08-2018

Deze advertentie is verkocht of niet meer actief. Onder aan de pagina vindt u meer advertenties die corresponderen met deze advertentie.


RESTAURANT GRACHT GOUDA

Adv. nr. Geplaatst Branche Soort bedrijf
12448 22-09-2015 Horeca en Recreatie Restaurants
Regio Transactievorm Aantal personeelsleden Oppervlakte in m2
Zuid-Holland Overig minder dan 5 50 - 100
Omzet laatste boekjaar Resultaat voor belasting Overnameprijs Rechtsvorm
Vertrouwelijk Vertrouwelijk - - - V.O.F.

Omschrijving

Dit restaurant is gelegen op de hoek van de Oosthaven en Punt. De naam ‘Punt’ is afgeleid van het puntvormige Bastion dat in 1570 door Prins Willem I op deze plek was aangelegd bovenop de restanten van het toen al verdwenen ”Kasteel te Goude”. Het was een strategische plaats waar de Hollandse IJssel en de Gouwe samenkomen.

Het pand begon haar leven in 1687 als “Melkschenkerij”. Daarna heeft het vele functies en eigenaren gehad. Pakken we de draad weer op in de 20ste eeuw, dan zien we dat in het begin van de jaren ’50 hier Taverne “…” gevestigd was.
In 1978 werd het pand verbouwd tot het restaurant wat het nu is. Indertijd was de rustige, chique sfeer en de kwaliteit van het eten in het restaurant al tot ver buiten de regio bekend. Toen de huidige eigenaren in 1997 het restaurant overnamen, hebben ze de formule aangepast en nog toegankelijker gemaakt voor een breder publiek.

Dit jaar viert het pand zijn 325ste verjaardag en in 2013 bestaat dit restaurant alweer 35 jaar. Het restaurant heeft een geweldige ligging aan de gracht. Aan de zijkant van het restaurant is er in de zomer plaats voor zo’n 20 terraszitplaatsen. Als je als gast binnenkomt dan heeft de tijd stil gestaan en valt het antieke interieur en de vide gelijk op. Het interieur geeft een sfeervolle en gezellige indruk. Doordat de chefkok zelf de keuken beheerd en zijn compagnon (vrouw) de couverts serveert, maakt het dit een bijzonder restaurant. De keuken ligt aan de achterzijde van het pand maar is via de zijkant te bevoorraadden.

Wenst u meer interesse reageer dan en wij nemen contact met u op.