laatst bijgewerkt op: 15-08-2018

Deze advertentie is verkocht of niet meer actief. Onder aan de pagina vindt u meer advertenties die corresponderen met deze advertentie.


DROGISTERIJ MET GROEIMOGELIJKHEDEN

Adv. nr. Geplaatst Branche Soort bedrijf
12349 17-04-2015 Detailhandel Non-Food Drogisterijen
Regio Transactievorm Aantal personeelsleden Oppervlakte in m2
Gelderland Overig minder dan 5 100 - 500
Omzet laatste boekjaar Resultaat voor belasting Overnameprijs Rechtsvorm
€ 200.000 - € 300.000 Minder dan € 25.000 - - - Eenmanszaak

Omschrijving

Ter overname drogisterij in Doetinchem.
Doetinchem is een centrumgemeente in de Achterhoek (Gelderland) met ca. 57.000 inwoners. In de totaal vernieuwde wijk "de Bloemenbuurt" is een nieuw, modern winkelcentrum gevestigd met o.a. een COOP supermarkt, bakkerij, slagerij, beddenspeciaalzaak, slijterij, cateringbedrijf, kapsalon/nagelstudio, de drogisterij, medische fitness, restaurant/cafetaria en tandtechnische praktijk. Tegenover het winkelcentrum is een multi functioneel centrum gevestigd met o.a. een lagere school, sportfaciliteiten en ontmoetingscentrum. Het verzorgingsgebied bestaat uit een groot gedeelte van wijk4 van Doetinchem en bestrijkt de Bloemenbuurt en het zogenaamde Vijverberg kwartier. De wijk heeft een gezonde mix en spreiding tussen jong en oud en alle inkomensklassen.

De drogisterij voert een traditioneel pakket aan artikelen en is aangesloten bij een vrijwillige inkoopcombinatie. De productgroepen bestaan uit: rookwaren en snoep, drogisterij en medicijnen, cosmetica en make up, haar producten en accessoires, parfumerie en geuren. De (mannelijke) eigenaar heeft inmiddels de pensioenleeftijd bereikt en de laatste jaren een "passief" beleid gevoerd. Er is geen personeel.

De totale oppervlakte van de drogisterij is 214 m2, waarvan de winkelruimte ca. 160 m2 is. Er is voldoende parkeergelegenheid. Het pand wordt gehuurd van een onroerend goed maatschappij.
De omzet is ca. € 300.000 en de marge ligt rond de 25%. De verkopen vertonen dit jaar een groei van ca. 15%.

Er zijn voldoende kansen om deze drogisterij te laten groeien. Naar verwachting worden er in de komende jaren in de buurt nog ca. 600 woningen gebouwd. De activiteiten in de drogisterij zouden aangevuld kunnen worden met bijv.: schoonheidssalon, pedicure, zonnestudio e.d. Daarnaast kan het assortiment in de winkel worden aangevuld met nieuwe productgroepen, zoals: lifestyle, decoratie, gezondheid en wellness, kado hoek etc. Een vrouw in de drogisterij zal bijdragen aan een hogere verkoop van hoge marge producten in cosmetica en parfumerie.

De winkelruimte biedt genoeg mogelijkheden om op creatieve wijze nieuwe activiteiten vorm te geven en in te richten. Een actiever buurtgericht promotiebeleid zal direct bijdragen tot omzetgroei. De dichtstbijzijnde drogisterij ligt ongeveer op 2,5 km van het hart van het verzorgingsgebied.

De drogisterij is een interessante propositie voor een ondernemersechtpaar. De relatief jonge buurt nodigt uit om de basis drogisterij op innovatieve en creatieve wijze stevig uit te bouwen. Toevoeging van een specialisme zal zeker bijdragen aan een gezond en interessant bedrijf.