laatst bijgewerkt op: 18-08-2018

Deze advertentie is verkocht of niet meer actief. Onder aan de pagina vindt u meer advertenties die corresponderen met deze advertentie.


EXCLUSIEF DISTRIBUTEUR ELECTRISCHE EENWIELERS

Adv. nr. Geplaatst Branche Soort bedrijf
12348 15-04-2015 Detailhandel Non-Food Overig
Regio Transactievorm Aantal personeelsleden Oppervlakte in m2
Noord-Brabant Aandelentransactie Niet van toepassing N.v.t.
Omzet laatste boekjaar Resultaat voor belasting Overnameprijs Rechtsvorm
Vertrouwelijk Vertrouwelijk - - - B.V.

Omschrijving

Na een succesvolle start-up bieden wij ons bedrijf aan ter (gedeeltelijke) overname. De onderneming heeft vorig jaar een nieuw elektrisch vervoermiddel gelanceerd met een hoog gadgetgehalte. Wij hebben er vorig jaar zelfs een innovatie-award mee gewonnen!

De markt bestaat uit B2C via een professionele webshop en B2B. De B2B markt bestaat enerzijds uit professionele partijen die het artikel gebruiken voor hun logistiek. Anderzijds bestaat de B2B markt uit retailers die onze producten doorverkopen via zowel de online als offline omgeving. De producten lenen zich goed voor zowel verkoop als verhuur. Thans zijn twee agenten op provisiebasis voor het bedrijf werkzaam die de B2B-markt bewerken. De concurrentie is uiterst beperkt.

Met een gerenommeerd reclamebureau zijn marketingcampagnes ontwikkeld die de komende tijd uitgevoerd kunnen gaan worden. De afgelopen maanden is er reeds een sterke basis opgebouwd in Google AdWords en in het creëren van een fanbase op social media. Tot slot worden door ons, omdat het product een hoge fun-factor kent in een hele nieuwe categorie, regelmatig events/workshops georganiseerd.

Er bestaat juridische exclusiviteit voor de gehele Benelux, met een unieke optie op Duitsland en Turkije. De webshop is professioneel opgezet, met alle gangbare betaalopties voor de Benelux. Er is een fysieke gehuurde vestiging in Noord-Brabant, waar tevens voorraden zijn opgeslagen. De vestiging kan eventueel worden overgenomen, maar dit is geen verplichting. Het bedrijf leent zich goed voor flexibele vestiging.

Juridisch gezien zijn de algemene voorwaarden professioneel opgesteld. Alle relevante verzekeringen zijn ingeregeld. De producten worden geïmporteerd vanuit Azië. Aan de verplichtingen over en weer liggen goede juridische documenten ten grondslag. Er is bovendien een verklaring door de Douane afgegeven voor het zelfstandig aangeven van BTW (geen heffing bij invoer door de Douane!). Daarnaast is een volledig geautomatiseerd boekhoudsysteem ingericht, waarbij altijd 24/7 teruggevallen kan worden op een groot accountantskantoor in deze regio. Het systeem is ook onderdeel van dit kantoor.

De eigenaren zijn buitengewoon sterk in professionele startups. Zij beseffen echter ook dat het uitbouwen van dit soort organisaties andere competenties vergt, om welke reden dan ook het grootste deel van het aandelenkapitaal wordt aangeboden. De ondernemers blijven overigens bereid om op de achtergrond te adviseren of deels betrokken te blijven.