laatst bijgewerkt op: 21-08-2018

Deze advertentie is verkocht of niet meer actief. Onder aan de pagina vindt u meer advertenties die corresponderen met deze advertentie.


ONROEREND GOED OP EIGEN NAAM

Adv. nr. Geplaatst Branche Soort bedrijf
12242 08-11-2014 Bedrijfsruimten Overig
Regio Transactievorm Aantal personeelsleden Oppervlakte in m2
Europa Overig Niet van toepassing N.v.t.
Omzet laatste boekjaar Resultaat voor belasting Overnameprijs Rechtsvorm
€ 50.000 - € 100.000 Vertrouwelijk - - - N.v.t.

Omschrijving

Door mijn werk in De Filipijnen ken ik de onroerend markt daar erg goed. Ik heb zelf net een appartement gekocht voor de verhuur en koop binnenkort een 2e. De marge die erop te maken is ligt rond de 5%. Dat is niet heel veel, maar het ECHTE rendement zit hem in de sterke waardestijging van onroerend goed in sommige delen van Manila.

De aanbieding:
Ik koop een appartement op uw naam voor minimaal 50.000, met 8% opslag voor mijn kosten en 4% voor notaris, belasting & advocaat.
In de 50.000 zit al het compleet woonklaar maken van het appartement.
Daarna verzorg ik de verhuur. Ik koop alleen appartementen waarvan ik zeker weet dat de verhuur geen probleem zal zijn. Het verhuren besteed ik uit aan lokale personen (ik verdien hier beperkt aan mee), waarbij ook met de onvermijdelijke tussentijdse leegstand is gerekend. Daarna blijft er nog zo'n 5% rendement over, waarvan 4% aan u wordt uitgekeerd (per kwartaal, bij hogere investeringen is ook per maand mogelijk), en 1% als reserve achterblijft voor klein onderhoud (wordt ook verzorgd).
Bij verkoop (graag niet eerder dan na 2 jaar), moet het appartement dus minimaal 56.000 (50.000 + 12% kosten) opbrengen. Als u wilt verkopen, verzorg ik dit. Ik vraag hiervoor 10% van het bedrag boven de 56.000, dus alleen over uw winst.

Welke risico's zijn afgedekt:

1) Verhuur - u krijgt hoe dan ook uw 4% rendement. Dit is in Nederland vrijwel niet meer te behalen.

2) Valutarisico - U krijgt in Euro's betaald.

3) Eigendom - het appartement komt op uw eigen naam te staan

4) Goed werk - Ik verdien alleen voldoende door een goed appartement te kopen. Anders lukt de verhuur niet en teer ik in op de vergoeding van 8% die ik heb ontvangen. Het verhuren besteed ik gedeeltelijk uit, maar ik ontvang wel een kick-back van zo'n 1% (dus 50 euro per maand). Ook hier is een verhuurbaar appartement noodzaak.
Tenslotte verdien ik mee aan de verkoop, waar ik 10% van de winst ontvang. Ook hier is het dus noodzaak voor mij goede appartementen te kopen waarvan ik (vrijwel) zeker weet dat ze in waarde zullen stijgen.

5) Bij Verkoop - De Filipijnen is een van de sterkst opkomende landen in Zuid-Oost Azie. De waardestijging van appartementen is groot en zal nog veel verder doorstijgen. De goede gebieden zijn klein en de prijzen liggen nog ver onder die van appartementen in vergelijkbare steden (zoals bijvoorbeeld Ho Chi Min City). Er wordt veel gebouwd in Manila, maar de toestroom van mensen en kapitaal is nog veel groter.
De prijzen zullen in ieder geval NIET dalen. Mocht verkoop even niet lukken, behoudt u gewoon de huurinkomsten van 4%. Onroerend goed in een groeimarkt is een relatief veilige investering.

Ik kan dit doen omdat ik het leuk vind, zeer regelmatig in De Filipijnen verblijf en er ook medewerkers heb, meer appartementen te koop weet staan dan ik zelf kan kopen, toegang heb tot veel huur willigen...

Hoe verder?

U bepaalt voor hoeveel u wilt investeren. Ik geef dan aan of ik hier een goede bestemming voor weet. We stellen de overeenkomst op, u betaalt het bedrag, en ik sluit de overeenkomst voor een appartement. De aankoop kan vervolgens door mij worden gedaan met volmacht, of u vliegt naar Manila (wij regelen lokaal alles) - het is misschien wel aardig uw bezit te zien.

Graag alleen reageren als de voorwaarden acceptabel zijn; voor minder doe ik het echt niet.
Ook dient u de 56.000 euro volledig beschikbaar te hebben.