laatst bijgewerkt op: 15-08-2018

Deze advertentie is verkocht of niet meer actief. Onder aan de pagina vindt u meer advertenties die corresponderen met deze advertentie.


GROOTHANDEL WARMTEWISSELAARS

Adv. nr. Geplaatst Branche Soort bedrijf
12236 04-11-2014 Groothandel Groothandel in elektrische gebruiksgoederen
Regio Transactievorm Aantal personeelsleden Oppervlakte in m2
Nederland Aandelentransactie Niet van toepassing N.v.t.
Omzet laatste boekjaar Resultaat voor belasting Overnameprijs Rechtsvorm
Meer dan € 500.000 Vertrouwelijk - - - B.V.

Omschrijving

Het betreft een groothandel in uitzonderlijke design-radiatoren (eigen label!) voor de professionele markt zoals o.a. installatiebedrijven en technische bureaus. De producten bestaan uit standaard, bijzondere klassieke en nostalgische gietijzeren radiotoren tot trendy hightech met een hoog vermogen en domotica aansturingen voor zowel woonhuizen als bedrijfsgebouwen.

Dit dynamische bedrijf bestaat sinds 1993. Samen met de producenten worden nieuwe producten ontwikkeld waardoor men de concurrentie altijd een paar stappen voor blijft. Het klantenbestand is zeer divers en verspreid over heel Europa, maar dit bedrijf concentreert zich op de Benelux-markt.

Het bedrijf wordt geëxploiteerd vanuit een modern hoofdkantoor in Brabant. Pand met magazijnen, showroom, kantoorruimten en een bovenwoning is eigendom. Men heeft daarnaast enkele showrooms bij dealers in de Benelux.
De actuele omzet ligt tussen de € 500.000 en € 1.000.000 per jaar met een brutomarge van ca. 65%. Het gemiddelde jaarresultaat (EBIT) is ca. € 75.000,-.

Bedrijf is bank-schulden vrij.
De hoge mate van kwaliteit (veilig en duurzaam), uitstekende leverancierscontacten en flexibiliteit / creativiteit naar de klant, geven een nieuwe eigenaar ruim voldoende mogelijkheden om tot verdere groei van de omzet en winst te komen.
Er zal sprake zijn van een aandelentransactie. Overdracht is volledig goïng-concern.

De vraagprijs voor deze onderneming, inclusief het pand, bedraagt € 1.200.000. voor 100% van de aandelen van de onderneming met een goede inwerkperiode. Een deelaankoop van 60% of meer behoort ook tot de mogelijkheden.

Om een soepele financiering mogelijk te maken, dient een koper over minimaal € 250.000 eigen middelen te kunnen beschikken.
Een zeer bijzondere kans voor een international georiënteerde, commerciële ondernemer, zeer geschikt voor een MBI-er (met ook eigen middelen).