laatst bijgewerkt op: 20-08-2018

Deze advertentie is verkocht of niet meer actief. Onder aan de pagina vindt u meer advertenties die corresponderen met deze advertentie.


VERGELIJKINGSWEBSITE VOOR BOEKEN, EBOOKS EN LUISTERBOEKEN

Adv. nr. Geplaatst Branche Soort bedrijf
11682 09-06-2010 Dienstverlening - - -
Regio Transactievorm Aantal personeelsleden Oppervlakte in m2
Europa - - - - - - - - -
Omzet laatste boekjaar Resultaat voor belasting Overnameprijs Rechtsvorm
€ 50.000 - € 100.000 - - - - - - Eenmanszaak

Omschrijving

Biblioo.nl is een vergelijkingssite voor Nederlandstalige boeken, ebooks en luisterboeken. In ��n oogopslag zien mensen in welke vorm een boek beschikbaar is en waar ze deze kunnen kopen of downloaden. En ze kunnen direct de prijzen vergelijken. Medio 2010 zijn van boektitels vaak meerdere vormen beschikbaar, namelijk een gedrukt exemplaar, een ebook of een luisterboek als mp3 downloaden of audio cd. Biblioo maakt per titel deze verschijningsvormen inzichtelijk inclusief de prijzen en prijsverschillen. Op dit moment bevat Biblioo met name titels in de categorie fictie. Biblioo ontvangt een kleine vergoeding wanneer er vervolgens een aankoop gedaan wordt bij een partner van Biblioo.

Biblioo.nl bestaat sinds augustus 2007 en begon als website waar mensen gratis ebooks en luisterboeken konden downloaden. Inkomsten werden gegenereerd uit advertenties. Begin 2010 werd het roer omgegooid en is de website, inclusief het bijbehorende businessmodel, vernieuwd. Aanleiding hiervoor was het feit dat ebooks en luisterboeken de afgelopen jaren steeds meer gemeengoed geworden zijn en nog steeds aan een opmars bezig zijn. Vanwege deze toegenomen potentie is het businessmodel vernieuwd om de inkomsten de komende jaren te laten groeien.

Biblioo wordt op dit moment ongeveer 5.000 keer per maand bezocht door 4.500 mensen en staat aan het begin van een nieuwe groeifase waarin het aantal titels op de website uitgebreid wordt en nieuwe functionaliteiten toegevoegd kunnen worden. Daarbij valt te denken aan het zelf verkopen van ebooks of luisterboeken. Dit is een uitbreiding op het huidige businessmodel wat gebaseerd is op sales generation bij partners.

Met name op het gebied van ebooks en digitaal lezen gaan de ontwikkelingen steeds sneller en de verwachting is dat de komende jaren steeds meer mensen digitaal gaan lezen en op zoek gaan naar digitale publicaties. Daarnaast heeft het luisterboek de afgelopen jaren sterk aan populariteit gewonnen en deze twee belangrijke ontwikkelingen zorgen ervoor dat het een kansrijke markt is om actief in te zijn. De verwachting is dat de komende jaren de aandacht voor digitaal lezen toeneemt en dat er nieuwe spelers op de markt komen. Door nu al actief te zijn in deze markt ontstaat er een belangrijk voordeel t.o.v. toekomstige toetreders.

De afgelopen jaren was ikzelf de drijvende kracht achter Biblioo en heb ik de website met behulp van een webbureau opgezet. En nu ben ik op zoek naar een partij die Biblioo over wil nemen om het verder uit te bouwen. Zelf zet ik graag nieuwe initiatieven neer, maar ik ben niet de juiste persoon om vervolgens op de winkel te passen. Ik ben van mening dat een ondernemer niet de groei van zijn bedrijf in de weg moet staan en dat hij bij dit inzicht het lef moet tonen om dit door anderen te laten doen die hier geschikter voor zijn. Ik wil met de verkoop volledig afstand doen van Biblioo en na de overdracht niet meer betrokken zijn zodat ik mij kan richten op nieuwe projecten. De overdracht dient uiterlijk eind 2010 gerealiseerd te zijn.

Omdat het vernieuwde Biblioo nog in de kinderschoenen staat en de inkomsten nog marginaal zijn, dient de kopende partij de komende tijd te investeren in uitbreiding van het aanbod en promotie. Dit is relatief gemakkelijk omdat Biblioo een goed werkende website is waarvan de basis in orde is. Het systeem wat zorgt voor opslag van data en het updaten van prijzen is geheel inzetbaar en wordt op dit moment ook gebruikt. De jaarlijkse kosten voor Biblioo bestaan uit 100 dollar voor het gebruik van een aangepaste versie van de Google zoekmachine om het aanbod op de website te ontsluiten en 150 euro voor hosting van de website. Biblioo kan goed naast andere activiteiten gerund worden en genereert ook inkomsten bij afwezigheid van de eigenaar of wanneer hij niet actief met de website bezig is.