laatst bijgewerkt op: 18-08-2018

Deze advertentie is verkocht of niet meer actief. Onder aan de pagina vindt u meer advertenties die corresponderen met deze advertentie.


RISICODRAGEND VERMORGEN VOOR EEN INSTALLATIEBEDRIJF

Adv. nr. Geplaatst Branche Soort bedrijf
11277 23-02-2009 Bouw - - -
Regio Transactievorm Aantal personeelsleden Oppervlakte in m2
Nederland - - - - - - - - -
Omzet laatste boekjaar Resultaat voor belasting Overnameprijs Rechtsvorm
Meer dan € 500.000 - - - - - - B.V.

Omschrijving

Activiteiten:
De onderneming is een succesvolle en gekwalificeerde totaalinstallateur op het gebied van elektrotechnische installaties alsmede gas-/water-/loodgieterinstallaties (licht- en krachtstroom- installaties, brandmeld- en alarminstallaties, datanetwerken, sanitair, riolering, CV, warmwaterinstallaties, luchtbehandeling, warmtepompen, koel- en regeltechniek en gebouwautomatisering).

Daarnaast verricht de organisatie service en onderhoud, inclusief 24-uurs storingsdienst.

De onderneming is gecertificeerd voor BRL 6000, BORG en NCP (BMI) en binnenkort voor ISO 9001:2000. Het personeel beschikt over vol-VCA.

Marktsegmenten:
? Industrie (proces)
? Onderwijs en overheidsinstellingen
? Gezondheidszorg
? Utiliteitsbouw
? Particulier/klantenwerk
? Exclusieve woningbouw en appartementencomplexen

Reden kapitaalbehoefte:
De onderneming heeft in 2007 te kampen gehad met incidentele kosten en tegenvallende projecten waardoor in dat jaar een aanzienlijke verliessituatie is ontstaan. Ruim een jaar geleden is de onderneming overgenomen, de problemen in de organisatie zijn opgelost, verliezen in de projecten zijn genomen en er is gereorganiseerd. Dit heeft ervoor gezorgd dat de onderneming in 2008 weer winstgevend is geweest. Inmiddels is de orderportefeuille tot juli 2009 gevuld.

De ontwikkelingen in 2007 hebben de cashpositie in de onderneming dusdanig beperkt dat de directeur-grootaandeelhouder veel tijd besteedt aan cashmanagement, de focus is als gevolg hiervan te veel op de interne organisatie gericht. Het laatste weerhoudt de directeur-grootaandeelhouder er van zijn aandacht te richten op marketing en verkoop waardoor kansen voor groei blijven liggen.

Financieringsbehoefte:
De prognoses duiden op een financieringsbehoefte van circa
? 300.000. Indien naast invulling van de financieringsbehoefte tevens met partijen gekeken kan worden naar strategische samenwerkingen, bestaat de mogelijkheid tot participatie in de onderneming.

Reacties gaarne o.v.v. profielnummer 290201 t.a.v. de heer K.A. Horn.